Menu

Americká hypotéka: Je výhodná tak, jak se zdá?

0 Comment

Hypotéka jako každá jiná? To pro americkou hypotéku neplatí! V mnohých ohledech se totiž od té běžné odlišuje. Pojďme si představit nejzásadnější rozdíly, které pro vás budou jistě velmi přínosné.

  • Ne/účelovost

Dohodnutí podmínek

Hypoteční úvěr na bydlení je účelový úvěr, který podléhá celé řadě restrikcí. Je možné o něj zažádat jen za určitým účelem – financováním vlastního bydlení. Přitom nutně nerozhoduje, zda se jedná o koupi, stavbu, rekonstrukci nebo přestavbu. Jenže účelovost je pro mnohé velmi limitující a tak světlo světa spatřil podobný produkt, který je ovšem v tomto ohledu o poznání benevolentnější. Jedná se totiž o neúčelový úvěr, a proto není nutné bance dokládat, na co byly peníze čerpány. Chcete cestovat, studovat v zahraničí nebo si třeba pořídit nové auto? S americkou hypotékou je možné všechny tyto sny proměnit ve skutečnost. Mnoho lidí však úvěrem financují i vlastní bydlení, neboť stavební firmy nabízí mnohdy výrazné úspory při platbě na ruku.

  • Úroková sazba

V tomto ohledu americká hypotéka poněkud zaostává za tou klasickou. Zatímco klasická nabízí svým klientům jednu z nejvýhodnějších úrokových sazeb na trhu, s americkou hypotékou tomu už tak není. Její úroková sazba je obecně dvojnásobná. V porovnáním s dlouhodobými spotřebitelskými úvěry i nadále velmi výhodná. Z tohoto ale jasně vyplývá, že financovat nemovitost americkou hypotékou nemusí být tak výhodné, jak se mnozí mylně domnívají.

Smlouva k podpisu

Americká hypotéka je přesto bezesporu zajímavý produkt a proto ho v současnosti nabízí i některé nebankovní společnosti. Nebankovní americké hypotéky https://www.nebankovni-hypoteky-uvery.cz/o-nas/ jsou skvělou alternativou pro žadatele, kteří v bance z jakéhokoliv důvodu neuspěli. Žadatele neprověřují v registrech dlužníků a dokonce se příliš nezaobírají ani o jejich pravidelný a stabilní příjem. Podmínkou, stejně tak jako v bankách, je ale zástava nemovitosti.